«Κάνουν πάρτι» Μυλωνάς και ΤΧΣ που πήγε πίσω η Εθνική!

23/03/2022, 09:29
«Κάνουν πάρτι» Μυλωνάς και ΤΧΣ που πήγε πίσω η Εθνική!

Ανοίγουν σαμπάνιες οι κρατικοδίαιτοι «τεχνοκράτες», τα κατ’ επάγγελμα γραφεία τύπου και οι μπουκωμένοι γλειψιματίες των ΜΜΕ!

Σαμπάνιες μαθαίνω ότι ανοίγουν στο γραφείο του Π. Μυλωνά στην Πλατεία Κοτζιά, αλλά και στο ΤΧΣ με αφορμή το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να πάει πίσω την ιδιωτικοποίηση της Εθνικής τράπεζας!

Η αρνητική διεθνής συγκυρία, όπως αποκάλυψε η έντυπη έκδοση της «Axianews» του Σαββάτου, έχει αναγκάσει το οικονομικό επιτελείο να αναβάλει για ένα διάστημα ενός έτους, τόσο την διάθεση από το ΤΧΣ του 20%-30% της Εθνικής σε ξένους και Έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές, καθώς επίσης και τον διαγωνισμό για την παραχώρηση της Αττικής οδού, αλλά και την διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση της ΔΕΠΑ Εμπορίου!

Η δυσμενής εξέλιξη αυτή για την οικονομία και τη χώρα, να πάνε πίσω 3 εμβληματικές ιδιωτικοποιήσεις στις οποίες η κυβέρνηση στηριζόταν για να δημιουργήσει πρόσθετο θετικό κλίμα για την προσέλκυση ξένων επενδυτών, έχει προκαλέσει «χαρές και πανηγύρια» κατ’ αρχήν στην Εθνική, όπου ο Π. Μυλωνάς και η στενή παρέα της Διοίκησης του «τρίβουν τα χέρια τους» ελπίζοντας ότι θα παραμείνουν, και θα συνεχίσουν να τρέχουν οι ιλιγγιώδεις μισθοί, η επιρροή, οι παρεμβάσεις και τα «σούρτα – φέρτα» με «ημέτερα» media και πάσης φύσεως «κολλητάρια»!

Τα ίδια λίγο πολύ λαμβάνουν χώρα και στο ΤΧΣ όπου από την αρχή η Διοίκηση του ήταν αντίθετη με την πώληση μετοχών της Εθνικής, για τον ίδιο ακριβώς λόγο με τον Μυλωνά, να μην χάσουν καρέκλες, ρόλους, οφίτσια και επιρροές!!!

Την ώρα λοιπόν που η αναβολή της εμβληματικής ιδιωτικοποίησης έχει προκαλέσει «πένθος» στο Χρηματιστήριο και την επιχειρηματική ζωή του τόπου, σε Εθνική και ΤΧΣ «κάνουν πάρτι» για το ναυάγιο και ευελπιστούν ότι «έσωσαν το τομάρι τους»!

Ότι ειδικά την Διοίκηση της Εθνικής υπό τη δυσμενή εξέλιξη των πραγμάτων δεν θα τη διώξει ο Μητσοτάκης (να μην πάει χαμένο και το ξεροστάλιασμα έξω από την πόρτα του εξοχικού στην Τήνο)!

Έτσι, στην προσπάθεια να διατηρήσουν τις θεσούλες τους, οι «επαγγελματίες» των Δημοσίων Σχέσεων της Εθνικής (παλιά τους τέχνη κόσκινο), έχουν βάλει τα «πληρωμένα» και «μπουκωμένα» από τη διαφήμιση «γνωστά» στην πιάτσα σάιτ να αρχίσουν τα «γλειψίματα» για το success story του Μυλωνά και των λοιπών κρατικοδίαιτων...