Attica Bank: «Αν δεν συμφωνήσουμε θα αναζητήσουμε νέο στρατηγικό επενδυτή»

21/09/2022, 11:45
Attica Bank: «Αν δεν συμφωνήσουμε θα αναζητήσουμε νέο στρατηγικό επενδυτή»

Το συγκεκριμένο μήνυμα έχει σταλεί από τη διοίκηση της Attica Bank στους εκπροσώπους του Ellington...

Αν δεν συμφωνήσουμε θα αναζητήσουμε νέο στρατηγικό επενδυτή…

Αυτό το μήνυμα έχει σταλεί από τη διοίκηση της Attica Bank στους εκπροσώπους του Ellington οι οποίοι δεν δείχνουν και πολύ «θερμοί» να αυξήσουν το ποσοστό τους στη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Και έτσι το αμερικανικό fund που ήρθε ως «λευκός ιππότης» για να διασώσει την Τράπεζα Αττικής, τώρα που βγήκε ο τελικός λογαριασμός δεν φαίνεται διατεθειμένο να εισφέρει κεφάλαια.

Το ΔΣ στην Attica Bank δεν κατέληξε χθες σε συμφωνία και έτσι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και σήμερα, μέχρι να βγει «λευκός καπνός» και να συμφωνήσουν οι μέτοχοι, δηλαδή το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που έχει το 63% της τράπεζας και το σχήμα ΤΜΕΔΕ- Ellington που έχουν συνολικά το 24,6% (το 9,9% είναι η συμμετοχή των Αμερικανών).

Από την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου που έφτασε στην τράπεζα η αξιολόγηση της DBRS για την τιτλοποίηση Omega, που θα κοστίσει στην Attica Bank 310 εκατ. ευρώ, άρχισε και η διαβούλευση με τους μετόχους για το ύψος της αύξησης.

Όμως συμφωνία μέχρι τώρα δεν υπάρχει μεταξύ των μετόχων, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος περιμένει την CEO κα Ελένη Βρεττού να υποβάλλει το νέο επιχειρησιακό σχέδιο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ΤτΕ περιμένει επίσης να υπάρξει συμφωνία των μετόχων και προσδιορίζει το ύψος της αύξησης κεφαλαίου μάξιμουμ στα 450 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν είναι δραματικά υψηλότερο από τα 365 εκατ. ευρώ της προηγούμενης συμφωνίας των μετόχων.

Στόχος είναι η νέα αύξηση κεφαλαίου να εγκριθεί από τη γενική συνέλευση των μετόχων της Attica Bank μέσα στον Οκτώβριο και να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους ή τις αρχές του 2023.

Όμως προηγουμένως θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα σε ΤΧΣ και ΤΜΕΔΕ- Ellington, να κλειδώσουν τα ποσοστά και τα ποσά συμμετοχής τους στην αύξηση και να κατατεθούν το business και capital plan στην Τράπεζα της Ελλάδος.