Τα …μυστήρια μιας ελληνικής τραπεζικής κάρτας visa στο εξωτερικό

29/12/2022, 10:29
Τα …μυστήρια μιας ελληνικής τραπεζικής κάρτας visa στο εξωτερικό

Η ανεξήγητη ακύρωση αγορών και τα συστήματα επικοινωνίας της τράπεζας που την εξέδωσε

Η πληροφορία είναι καρατσεκαρισμένη αφού αποτελεί προσωπικό ρεπορτάζ.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά , που η «συμπεριφορά» δύο καρτών visa με εκδότη ελληνικές τράπεζες, αποδεικνύεται εντελώς διαφορετική.

Ήταν γύρω στο μεσημέρι , όταν επιχείρησα σε ένα προάστιο της Λισαβόνας να πραγματοποιήσω μια συναλλαγή με κάρτα visa της τράπεζας Χ , για την αγορά κάποιων βασικών προμηθειών από μια μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ , όπου οι ουρές αποτελούν καθημερνό φαινόμενο.

Όχι σπουδαία πράγματα κάποια χρειώδη, με την αξία τους να κυμαίνεται γύρω στα είκοσι ευρώ . Πριν δύο μέρες είχα χρησιμοποιήσει την ίδια κάρτα , στο ίδιο σούπερ μάρκετ , πάλι για μικροαγορές, χωρίς πρόβλημα.

Φαίνεται ότι χθες δεν ήταν η …τυχερή μου μέρα: Τρείς φορές πέρασα την κάρτα από το σκάνερ και τις τρεις , η συναλλαγή ακυρώθηκε.

Μυστήριο αφού το όριο αγορών ήταν πολύ μικρό και προφανώς η κάρτα διέθετε επαρκές υπόλοιπο για τη συναλλαγή.

Και νάχεις τους επόμενους πελάτες που βιάζονταν , να σε στραβοκοιτάνε γιατί τους καθυστερούσες .

Ευτυχώς είχα μαζί μου και δεύτερη πιστωτική visa , της τράπεζας Ψ .

Αυτή τη φορά η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε δίχως πρόβλημα και οι αδημονούντες άλλοι πελάτες , πήραν τη σειρά τους στο αυτόματο ταμείο.

Το ερώτημα μου τώρα: Αφού και οι δύο πιστωτικές είναι του ίδιου τύπου , έχουν εκδοθεί στην ίδια χώρα , διαχειρίζονται από τον ίδιο οργανισμό διακανονισμού πωλήσεων ( visa ), μήπως κάτι συμβαίνει με τα συστήματα επικοινωνίας της τράπεζας Χ ;