Attica Bank: Με 60 εκατ. ευρώ η Thrivest στην ΑΜΚ και συγχώνευση με Παγκρήτια

06/04/2023, 19:19
Attica Bank: Με 60 εκατ. ευρώ η Thrivest στην ΑΜΚ και συγχώνευση με Παγκρήτια

Κλείδωσαν οι όροι για τη συμμετοχή της Thrivest στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank

Κλείδωσαν οι όροι για τη συμμετοχή της Thrivest – το σχήμα των Εξάρχου, Μπάκου, Καϋμενάκη- στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, ύψους 490 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες του radar.gr, κατά τη συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών – ΤτΕ, ΤΧΣ, ΤΜΕΔΕ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, THRIVEST, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Επίσης οριστικοποιήθηκε η μεταγενέστερη συγχώνευση με την Παγκρήτια Τράπεζα, με στόχο την δημιουργία του 5ου τραπεζικού πυλώνα της χώρας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Thivest θα συμμετάσχει ως ιδιώτης επενδυτής και θα λάβει τις μετοχές, οι οποίες μεταβιβάστηκαν στο Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΜΕΔΕ) από την Ellington (8,08%), αλλά και τυχόν αδιάθετες από τους μετόχους μειοψηφίας, οι οποίοι κατέχουν το 1,99% της Attica Bank. Το ποσό συμμετοχής της στην ΑΜΚ προσεγγίζει τα 60 εκατ. ευρώ.

Το ΤΜΕΔΕ θα εισφέρει περί τα 35 εκατ. ευρώ, ενώ το ΤΧΣ με 329 εκατ. ευρώ (ποσοστό 69,51%). Με ποσό 40 εκατ. ευρώ θα συμμετάσχει ο e-EΦΚΑ (ποσοστό 8,40%).

Σε μεταγενέστερο στάδιο θα προχωρήσει η συγχώνευση με την Παγκρήτια Τράπεζα, αφού προηγηθεί η απορρόφηση των εργασιών της HSBC Ελλάδος και της Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας.