Οι Αλογόμυγες στο αυτί της Τράπεζας Πειραιώς!

06/07/2020, 00:10
ÔÑÁÐÅÆÁ ÐÅÉÑÁÉÙÓ. (EUROKINISSI ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)

Διαβάζοντας κανείς την αγωγή του Γιώργου Λογοθέτη, γνωστού μεγαλοεφοπλιστή από τις Ηνωμένες Πολιτείες και βασικό μέτοχο της διαβόητης Libra, η δράση του οποίου συγκλόνισε το εγχώριο τραπεζικό σύστημα και το σημάδεψε ανεξίτηλα, θα νόμιζε ότι αυτά που περιγράφονται συνέβησαν σε άλλο πλανήτη!!!

Ξαφνικά, ένας επιχειρηματίας ο οποίος με την δράση του και τις ενέργειες του προκάλεσε με την συνενοχή πρωτοκλασσατων και προβεβλημένων στελεχών του πιστωτικού ιδρύματος ζημιά στην Τράπεζα Πειραιώς, αυτοεμφανίζεται ως θύμα των στενών συνεργατών του οι οποίοι υποτίθεται ότι δρούσαν χωρίς εκείνος να αντιλαμβάνεται τίποτε και οι οποίοι πλούτισαν δια μέσω αυτού ενώ ο ίδιος υπέστη βαρύτατη ζημιά!!!

Επικαλείται μάλιστα περιστατικό με αλογόμυγα η οποία εισέβαλε στο αυτί του ένα απόγευμα που έπινε το ποτό του στο Long Island της Νέας Υόρκης με τη σύζυγό του η οποία του προκάλεσε ισχυρό σοκ, ζαλάδες και του κλόνισε επι μακρον την υγεία!!! Ως εκ τούτου δεν εδύνατο να παρακολουθήσει και να ελέγξει τις ενέργειες των συνεργατών του οι οποίοι δρούσαν όπως ισχυρίζεται ανεξέλεγκτα!!!

- Ο συνομιλητής του Τσίπρα. Η εποχή προ Αλογόμυγας!

Βεβαίως η αλογόμυγα μπήκε στο αυτί του Γιώργου Λογοθετη το 2017, ενώ η πραγματική ιστορία αρχίζει πολύ νωρίτερα, επί εποχής Αλέξη Τσίπρα του οποίου έγινε προνομιακός συνομιλητής , την περίοδο κατά την οποία η αύξηση κεφαλαίου της Τρ Πειραιώς κινδύνευε να μην υλοποιηθεί και η τότε ηγεσία της να χάσει τον έλεγχο, τα οφίτσια, τα κεκτημένα και τα έργα και οι ημέρες της να τεθούν υπό το φως του ήλιου!!!

Κατά την προ Αλογόμυγας εποχή ο Γ. Λογοθέτης φέρεται να συμμετείχε δια μέσω πλήθους εταιριών του εξωτερικού στην αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς. Το μείζον σκάνδαλο της εποχής ήταν η δανειοδότηση εταιριων του εξωτερικού από την Πειραιώς πίσω από τις οποιες κρύβονταν Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες οι οποίοι με δάνεια της τράπεζας συμμετείχαν στην αύξηση παρέχοντας ελάχιστες έως ασήμαντες εγγυήσεις. Το ζήτημα αυτό όπως και άλλα απασχόλησαν την Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και την εισαγγελία διαφθοράς!

Και το πρώτο ζήτημα που εγειρεται είναι: συμμετείχε ο Γ. Λογοθετης στην αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς; Έλαβε δάνεια από την ίδια την τράπεζα για να συμμετάσχει και με τι collateral; Μόνο τις μετοχές; Αποπληρώθηκαν τα δάνεια αυτά και αν ναι με ποιο τρόπο; Από ποιες διαδρομές χρημάτων και ενεργειών;

- Το καθεστώς προστασίας από τις κυβερνήσεις και το σύστημα που τον πατρονάρει...

Το γεγονός είναι πως η δράση της Libra του Γ. Λογοθέτη ο οποίος φέρεται να λειτούργησε υπό ένα καθεστώς προστασίας από την προηγούμενη κυβέρνηση και φέρεται να απολαμβάνει ανοχής και εμπιστοσύνης και από την σημερινή με ένα σύστημα επικοινωνίας και ΜΜΕ να τον προστατεύει και να του δημοσιοποιεί τις νέες θέσεις που ξαφνικά προβάλει, απασχόλησε τις θεσμικές αρχές και την Δικαιοσύνη! Η Τράπεζα της Ελλάδος έγραψε πόρισμα ολόκληρο τόμο για τα έργα και της ημέρες του ίδιου και των συνεργατών του εντός της Τράπεζα. Η εισαγγελία διαφθοράς δια μέσω της κας Τουλουπάκη φέρεται να του διαμήνυσε ότι εάν δεν αποπληρώσει τον υπέρογκο και ιλιγγιώδη δανεισμό του που προκαλεί κινδύνους κατάρρευσης της ιστορικής τράπεζας θα του ασκούσε βαρύτατες κακουργηματικές διώξεις!

- Αφού εξασφάλισε το ακαταδίωκτο τα άλλαξε όλα!

Σήμερα βέβαια, αφού συνέβησαν όσα συνέβησαν και αφού την έβγαλε καθαρή εκμεταλλευόμενος νόμους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και κρίσιμες υπουργικές αποφάσεις , αλλά και αφού η τράπεζα Πειραιώς δεν υπέβαλε έγκληση όπως θα όφειλε, ο Γ. Λογοθετης μέσα από το καθεστώς ασυλίας και ατιμωρησίας του νέου νομοθετικού πλαισίου που ουσιαστικά έδωσε αμνηστία για πλείστα όσα κακουργήματα είχαν διαπραχθεί γενικώς στο τραπεζικό σύστημα, αλλάζει γραμμη πλεύσης, ανατρέπει τους ισχυρισμούς που ο ίδιος προέβαλε μέσω των δικηγόρων του και επιχειρεί να τα φορτώσει όλα στους στενούς του συνεργατες και κάτι ασήμαντων μικρομεσαίων στελεχών της Πειραιως που προφανως πέρναγαν από δίπλα την ώρα που γινόταν το μεγάλο πάρε δώσε των ικιγγιωδων δανείων του ομίλου που άγγιξαν το 1,2 δις. παριστάνοντας το θύμα!!!

Εάν τα στενά του στελέχη και συνεργατες τον έριξαν όπως ισχυρίζεται θα αποδειχθεί στα δικαστήρια όπου έχει προσφύγει αλλά και θα προσφύγουν και οι θιγόμενοι από αυτόν όπως εικάζεται. Το βέβαιον είναι ότι ο κ. Λογοθέτης και οι πραγματικοί συνεργατες του στην Τρ. Πειραιώς που προκάλεσαν τεράστια ζημιά στην τράπεζα την οποία πλήρωσε και πληρώνει ο απλός φορολογούμενος πολίτης , δεν θα δικαστούν για τις πράξεις και τις παραλείψεις τους λόγω μιας εκ των υστέρων νομοθεσίας που τους καλύπτει και τους απαλλάσσει!

- Από την ομερτά στην υπερπροβολή!

Επειδή ωστόσο ο κ. Λογοθέτης με την αγωγή του η οποία παραδόξως βρήκε πρόσφορο έδαφος στον Τύπο για να δημοσιοποιηθεί και να αναπαραχθεί σε αντίθεση με το παρελθόν κατά το οποίο ότι έβγαινε για την Τρ Πειραιώς θαβόταν υπό το καθεστώς μιας ιδιότυπης ομερτά, μας ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε για την υπόθεση και όλα όσα ισχυρίζεται η τράπεζα της Ελλάδος στο πόρισμα της, όλα όσα γνώριζε από στοιχεία και καταθέσεις η εισαγγελία διαφθοράς, οφείλει να μας απαντήσει σε ορισμένα αφελή ερωτήματα:

-Τα ερωτήματα

1. Έλαβε μετοχοδάνεια για να μετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς, ναι ή όχι; Με τι εγγυήσεις; Πως αποπληρώθηκαν;

2. Τι ύψους δάνεια έλαβε από την Πειραιώς προ και μετά Αλογόμυγας; Αληθεύει ότι το σύνολο του δανεισμού των εταιριων του ομίλου του υπερέβη το 1 δις. πόσο ιλιγγιώδες και πέρα από τα όρια που θέτουν οι Αρχες για τον δανεισμό των επιχειρήσεων ως ποσοστό επι του συνόλου του δανειςμού της τράπεζας;

3. Αποπληρώθηκαν απολύτως τα δάνεια που έλαβε ο ομιλος Libra από την Πειραιώς ; Ναι ή όχι; Πόσα χρωστάει ακόμη;

4. Για να αποπληρώσει το ύψος των δανείων που έχει μέχρι στιγμής προβεί, τον ανάγκασαν τον Γ. Λογοθέτη οι στενοί του συνεργατες εντός του ομίλου του ή εξαναγκάστηκε λόγω των συνθηκών, δηλαδή το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος που ήταν καταπέλτης εναντίον του και η εισαγγελία Διαφθοράς που τον είχε καλέσει για εξηγήσεις;

5. Επειδή αναφέρεται στην αγωγή του σε σχέσεις των στενών συνεργατών του με τραπεζιτες τους οποιους χρημάτιζαν με μετρητά όπως ισχυρίζεται, θα μπορούσε να μας απαντήσει αν μέσα στα πακέτα των δανείων που πήρε από την Πειραιώς περιλαμβάνονταν και τα προσωπικά αλλά και στεγαστικά δάνεια 75 στελεχών της; Αποπληρώθηκαν ή όχι; Και αν ναι με τι τρόπο και τι διακανονισμό και τυχόν εκπτώσεις; Για ορισμένα εξ αυτών ακούγεται ότι υπήρξαν εξοφλητικές αποδείξεις! Προφανώς...

6. Ξαφνικά σε αντίθεση με ότι ισχυρίζονταν οι δικηγόροι του σε υπομνήματα προς την Τράπεζα της Ελλάδος και την εισαγγελία Διαφθοράς, ο κ. Λογοθέτης τώρα υποστηρίζει ότι οι κυπριακές εταιρίες και funds που δραστηριοποιήθηκαν στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι δικές του!!! Ενώ με βάση τις επίσημες θέσεις του προς τος θεσμικές αρχες, την τράπεζα και την Δικαιοσύνη τις απαρνείτο!!! Πότε έλεγε αλήθεια; Τότε ή σήμερα; Και αν λέει σήμερα, παρά την εισβολή της Αλογόμυγας και την ταραχή που του προκάλεσε στο νευρικό σύστημα, ομολογεί εκ των υστέρων ότι το έγκλημα κατά της Πειραιώς ήταν ακόμη μεγαλύτερο, το κέρδος του πολλαπλάσιο και η ζημιά της τράπεζας ακόμη πιο σοβαρή! Και ομολογεί την πράξη και το δαιδαλώδες σκηνικό μιας διακλάδωσης εκατοντάδων εταιριων στην Κύπρο, αφού πρώτα εξασφάλισε την ατιμωρησία και το ακαταδίωκτο λόγω νομοθετικών ρυθμίσεων και απόφασης της διοίκησης της τράπεζας να μην του υποβάλει έγκληση και να του δώσει συγχωροχάρτι!

-Η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για έναν παρολιγο πρόεδρο των ΗΠΑ!!!!!!

Βεβαίως οι πάντες κρίνονται. Και με την αγωγή του αυτή ο Γ. Λογοθέτης ανοίγει τον ασκό του Αιόλου! Καθώς ομολογεί εταιρικά σχήματα που αρνείτο μέχρι σήμερα να αποδεχθεί, ομιλεί για διαφυγόντα υπερκέρδη  και προμήθειες η ύπαρξη των οποίων καταδεικνύει τη ζημιά της Τρ Πειραιώς και τον πλουτισμό του ίδιου και των πραγματικών στενών του συνεργατών που ακόμη τους διατηρεί στην ανωνυμία και το απυρόβλητο και αντιθέτως κινείται νομικά ενάντια στα μικρά ψάρια, όλους εκείνους που δρούσαν και λειτουργούσαν κατοπιν δικών του εντολών και αποφάσεων! Γιατί ο Λογοθετης ήταν ο επικεφαλής του ομίλου, το μεγάλο αφεντικό, ο πολυπράγμων επιχειρηματίας , ο συνομιλητής του Τσίπρα, του Ομπάμα, του Τραμπ, που ισχυριζόταν στους φίλους του ότι μπορεί να γίνει βάσει δυνατοτήτων ακόμη και πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών!!! Τώρα αν τα έλεγε αυτά προ ή μετά Αλογόμυγας θα σας γελάσω. Η ουσία είναι στο τέλος της ημέρας ότι τα νέα στοιχεία που προκύπτουν μέσα από επίσημη ομολογία μπορούν να ανοίξουν έναν κύκλο συζητήσεων σχετικά με το κατά πόσο η κυβέρνηση μπορεί να νομοθετήσει έτσι ούτως ώστε η υπόθεση αυτή που βρωμάει από την αρχή μέχρι το τέλος να κριθεί τελεσίδικα από την ελληνική δικαιοσύνη και όχι οι βασικοί πρωταγωνιστές κρυφοί ή φανεροί να ξεπλυθούν στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ και να φθάσουν στο σημείο σήμερα να παριστάνουν τις αμόλυντες μωρ