Ίπταται στο 6% το Χονγκ Κονγκ μετά τη Fed

17/03/2022, 11:38
Ίπταται στο 6% το Χονγκ Κονγκ μετά τη Fed

Το Χονγκ Κονγκ οδήγησε σε ισχυρά κέρδη στα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη, μετά την αύξηση επιτοκίων από τη Fed, τις ενδείξεις προόδου στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και τις προσδοκίες για περισσότερη υποστήριξη της οικονομίας στην Κίνα.

Οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν λίγο μετά την εκτίναξη σε υψηλά σχεδόν τριών ετών κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού η Fed την Τετάρτη αύξησε το βασικό επιτόκιο για πρώτη φορά από το 2018.

Η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, όπως αναμενόταν, ενώ προανήγγειλε αύξηση επιτοκίων σε κάθε συνεδρίαση για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους, ώστε να περιορίσει επιθετικά τον πληθωρισμό.

Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε άλμα άνω του 5%, από το + 9% της Τετάρτης. Οι κλάδοι της τεχνολογίας και της ακίνητης περιουσίας αυξήθηκαν, με τις Country Garden Services Holdings και Country Garden Holdings να σημειώνουν άνοδο περίπου 28% και 26%, αντίστοιχα.

Η Alibaba σημείωσε άνοδο 9%.

Τα κινεζικά blue chips ενισχύθηκαν 2,3%, επεκτείνοντας το ριμπάουντ 4,3% της προηγούμενης ημέρας. Η Ιαπωνία σημείωσε επίσης σημαντικά κέρδη, με τον Nikkei να σημειώνει θησαυροφυλάκιο 3,5% και να αγγίζει το υψηλότερο επίπεδο δύο εβδομάδων. Ο δείκτης MSCI περιφερειακών μετοχών σημείωσε ράλι 3%.