Επαγγελματικά ταξίδια: Η λίστα με τις 10 ακριβότερες πόλεις στον κόσμο

23/03/2023, 19:30
Επαγγελματικά ταξίδια: Η λίστα με τις 10 ακριβότερες πόλεις στον κόσμο

Η Νέα Υόρκη παρέμεινε ο πιο ακριβός προορισμός επαγγελματικών ταξιδιών στον κόσμο το 2022

Kυριαρχία των ΗΠΑ «δείχνει» η λίστα με τις πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο για επαγγελματικά ταξίδια το 2022, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Νέα Υόρκη παρέμεινε ο πιο ακριβός προορισμός επαγγελματικών ταξιδιών στον κόσμο το 2022, καθώς η μετά την πανδημία έξαρση των επαγγελματικών ταξιδιών και του τουρισμού αύξησε το κόστος κατά 8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Κυριαρχία των ΗΠΑ

Το «Big Apple» ανέβασε τις τιμές για τους επαγγελματίες ταξιδιώτες με το κόστος να φτάνει στα 796 δολάρια την ημέρα, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων ECA International, η οποία μέτρησε ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων, γεύματα, ταξί, ποτά και παρεπόμενα ως μέρος της έρευνάς της.

Οι ΗΠΑ κυριάρχησαν στη γενική κατάταξη, με την Ουάσιγκτον και το Σαν Φρανσίσκο να είναι και οι δύο στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα, ενώ η Ελβετία έχει δύο εκπροσώπους, τις κοσμοπολίτικες Γενεύη και τη Ζυρίχη.

Ο παράγοντας πληθωρισμός

Οι αυξανόμενοι ρυθμοί πληθωρισμού ήταν ένας σημαντικός παράγοντας στην αύξηση του ταξιδιωτικού κόστους, ενώ η πτώση της ζήτησης λόγω πανδημίας οδήγησε σε πιο προσιτές τιμές σε μέρη όπως η Κίνα, όπου η πολιτική zero covid «έπληξε» τον κλάδο των ταξιδιών και των καταλυμάτων.

Το Χονγκ Κονγκ ήταν ο πιο ακριβός προορισμός στην Ασία, με μέσο ημερήσιο κόστος 520 δολάρια — μόλις 5 δολάρια περισσότερο από τον οικονομικό κόμβο της Σιγκαπούρης. Το Λονδίνο και το Παρίσι διατήρησαν τη θέση τους στην πρώτη δεκάδα.

Στη δεκάδα η Αφρική

Εκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι στις δέκα πιο ακριβές πόλεις παγκοσμίως βρίσκεται και μία από την Αφρική και όχι από τις Μαρόκο ή Αλγερία που είναι πιο κοντά στην Ευρ’ωπη.

Στην ένατη θέση της λίστας, λοιπόν, βρίσκουμε την Λουάντα της Αγκόλα, η οποία μάλιστα προσπέρασε και το Παρίσι.