Ο Ερντογάν ακυρώνει εμφανίσεις μετά την ξαφνική αδιαθεσία

26/04/2023, 22:50
Ο Ερντογάν ακυρώνει εμφανίσεις μετά την ξαφνική αδιαθεσία

Οι γιατροί του συνέστησαν να ακυρώσει τις προγραμματισμένες για σήμερα εκδηλώσεις του

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακύρωσε τις σημερινές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας ύστερα από σύσταση των γιατρών, καθώς και τις δημόσιες εμφανίσεις του μετά την αδιαθεσία που αισθάνθηκε χθες το βράδυ.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε μέλος του αγαπημένου μου έθνους, κάθε έναν από τους αδελφούς και τις αδελφές μου για τις ευχές και τις προσευχές τους για περαστικά λόγω της μικρής δυσφορίας που είχα κατά τη διάρκεια της εκπομπής λόγω του πολυάσχολου προγράμματός μου.

Δυστυχώς, δεν θα μπορέσω να συναντηθώ σήμερα με τους συμπατριώτες μου από το Kırıkkaleli, το Yozgat και το Sivas. Τους ζητώ όλους να με συγχωρήσουν. Ο Φουάτ Οκτάι θα παραστεί εκ μέρους μας στις εκπομπές του Kırıkkale, του Yozgat και του Sivas.

Θεού θέλοντος, θα συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας από αύριο. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να φέρουμε το αγαπημένο μας έθνος στους στόχους του αιώνα της Τουρκίας. Με την ευκαιρία αυτή, εύχομαι υγεία, ειρήνη και ευημερία σε όλους τους πολίτες μου», ανέφερε ο 69χρονος Τούρκος πρόεδρος στον λογαριασμό του στο Twitter ενώ απομένουν λιγότερες από 20 ημέρες για τις εκλογές της 14ης Μαΐου.

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε ήδη εκφωνήσει τρεις ομιλίες χθες στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της 14ης Μαΐου, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις εμφανίζονται αμφίρροπες.

Υπενθυμίζεται πως προκάλεσε έντονη ανησυχία στην Τουρκία η ξαφνική αδιαθεσία που αισθάνθηκε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης που μεταδιδόταν ζωντανά από το τηλεοπτικό δίκτυο KANAL 7 και το Ülke TV.

Σύμφωνα με την cumhuriyet, λίγη μόλις ώρα αφότου είχε ξεκινήσει η συνέντευξη του Τούρκου προέδρου, ο δημοσιογράφος διέκοψε ξαφνικά αυτό που έλεγε και ζήτησε διάλειμμα για διαφημίσεις. Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τον βλέπουμε να ανασηκώνεται στιγμιαία από την καρέκλα του και μετά να ξανακάθεται, πιθανόν για να μην προκληθεί πανικός. Στη συνέχεια η μετάδοση διακόπτεται απότομα, χωρίς η κάμερα να δείξει τον Ερντογάν.