Ερντογάν: Φήμες ότι υπέστη έμφραγμα – Οκτάι: «Είχε ένα ελαφρύ κρυολόγημα»

28/04/2023, 17:28
Ερντογάν: Φήμες ότι υπέστη έμφραγμα – Οκτάι: «Είχε ένα ελαφρύ κρυολόγημα»

Η Προεδρία ανακοίνωσε ότι δεν αληθεύουν οι ισχυρισμοί ότι ο Ερντογάν έπαθε έμφραγμα και νοσηλεύτηκε

Οι φήμες για την υγεία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν φουντώσει. Μάλιστα η ακύρωση της σημερινής επίσκεψής του Τούρκου προέδρου στον πυρηνικό σταθμό Ακουγιού, πυροδότησε νέες φήμες για την κατάσταση της υγείας του. Προηγήθηκε το βράδυ της Τρίτης η… live κατάρρευση του Ερντογάν, στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, κάτι που τον ανάγκασε να ακυρώσει το προεκλογικό πρόγραμμα της Τετάρτης.

Χθες το βράδυ, κυρίως στα social media και σε δίκτυα του εξωτερικού, εντάθηκαν οι φήμες πως ο Τούρκος πρόεδρος υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου και πως διακομίστηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Το γεγονός ανάγκασε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι, να διαψεύσει κατηγορηματικά τις φήμες κάνοντας λόγο για κρυολόγημα.

«Ο Πρόεδρός μας είναι πολύ καλά στην υγεία του. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία. Είχε ένα ελαφρύ κρυολόγημα», σχολίασε ο Οκτάι. Παράλληλα στη δήλωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας, τονίστηκε ότι οι ισχυρισμοί ότι «ο Πρόεδρος Ερντογάν έπαθε έμφραγμα και νοσηλεύτηκε δεν αληθεύουν» και ανέφερε ότι «θα παραστεί στην τελετή πρώτης φόρτωση καυσίμου στον πυρηνικό σταθμό Ακουγιού, η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά αύριο Πέμπτη».

Ο Διευθυντής Επικοινωνιών του Τούρκου Προέδρου, Φαχρετίν Αλτούν, έκανε επίσης δήλωση σχετικά με τους ισχυρισμούς, από τον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς για την υγεία του Προέδρου μας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όση παραπληροφόρηση και αν διαδώσουν, δεν θα μπορέσουν να αλλάξουν το γεγονός ότι το τουρκικό έθνος στέκεται δίπλα στον ηγέτη του και ότι ο Ερντογάν και το AKP θα βγουν νικητές στις εκλογές της 14ης Μαΐου» σχολίασε.

Στο ίδιο μήκος και ο εκπρόσωπος Τύπου του AKP Ομέρ Τσελίκ, που μίλησε για «ανήθικες ψευδείς ειδήσεις» σε ξένα ενημέρωσης. «Ο Αξιότιμος Πρόεδρός μας βρίσκεται στο καθήκον του. Μετά από λίγη ξεκούραση, θα συνεχίσει τα προγράμματά του με τον ίδιο τρόπο. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στις ευχές και τις προσευχές του έθνους μας για υγεία και ευημερία. Ευχαριστούμε για τις ευχές από διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο» σχολίασε.