Κατατέθηκε το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

09/10/2019, 14:52
1

Το σύνθημα των επενδύσεων έδωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων κ. Αδωνις Γεωργιάδης στο συνέδριο του ΤΕΕ για τις επενδύσεις. «Τώρα είναι η ώρα των επενδύσεων», είπε χαρακτηριστικά διαβεβαιώνοντας ότι «είμαστε εδώ για να κάνουμε τη δουλειά των επενδυτών ευκολότερη».

Ο υπουργός, τόνισε ότι η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης όσον αφορά το κομμάτι το αναπτυξιακό και τις επενδύσεις έχει ήδη ξεκινήσει και ανακοίνωσε την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου σήμερα στη Βουλή. «Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση φέρνει ένα καινούριο πνεύμα γιατί μας ενδιαφέρει να γίνεται δουλειά. Είμαι πολύ ευτυχής γιατί αυτό το καινούριο πνεύμα αρχίσει να αποδίδει. Δεν είναι στη θεωρία, αλλά αποτελεί πράξη ο διαγωνισμός για το καζίνο όπου ήδη υποβλήθηκαν οι δύο προσφορές την περασμένη εβδομάδα, όπως και η εξαγορά των πέντε ξενοδοχείων  του ομίλου Louis από την Βlackstone. Επιπλέον, το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκολλάνε οι επενδύσεις στην Αφάντου και την Κασσιόπη», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ως προς το ενδεχόμενοo της επερχόμενης διεθνούς ύφεσης και του αντίκτυπου που θα έχει στην ελληνική οικονομία, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι η γενικότερη ανησυχία υφίσταται, «ωστόσο εμείς, από την πλευράς μας, στο εσωτερικό, θα πρέπει να κοιτάξουμε πώς θα κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερα: Η απλοποίηση των διαδικασιών, η γρήγορη προώθηση των αδειοδοτήσεων, η πολιτική σταθερότητα είναι ζητήματα στα οποία θα πρέπει να σταθούμε ώστε να βελτιώσουμε το κλίμα για τους επενδυτές.

Άλλωστε, η ανησυχία για το ενδεχόμενο της διεθνούς ύφεσης έχει και τη θετική της πλευρά, υπό την έννοια ότι οι τράπεζες αναγκάζονται να ρίχνουν τα επιτόκια κι επομένως μειώνεται το κόστος δανεισμού. Επιπλέον, όταν όλοι πάνε καλά, πιθανόν οι επενδυτές να μην ψάχνουν ποιες χώρες παρουσιάζουν ευκαιρίες και αυτή την στιγμή η Ελλάδα αποτελεί επενδυτική ευκαιρία.

Η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ότι θα σεβαστεί το χρόνο και τα χρήματα των επενδυτών. Θέλουμε να τους πείσουμε ότι θα τους παράσχουμε το αναγκαίο περιβάλλον ώστε να είναι αποδοτικές οι επενδύσεις τους.  Αν εμείς κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και μεταμορφώνουμε την Ελλάδα σε μία φιλική -επιχειρηματικά- χώρα, τότε θα έρθουν και οι επενδυτές να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους. Η δουλειά μας είναι να λύνουμε προβλήματα».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ακόμη ότι το κυβερνητικό επιτελείο συμμερίζεται απόλυτα το όραμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου η τεχνολογία να χρησιμοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό και οι επενδυτές να γνωρίζουν απόλυτα που επενδύουν.