Ανοίγουν τα γυμνάσια. Επιστροφή στο click away για το λιανεμπόριο

29/01/2021, 18:51
Ανοίγουν τα γυμνάσια. Επιστροφή στο click away για το λιανεμπόριο

Κλειστά θα παραμείνουν τα λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές. Με ραντεβού η ένδυση, η υπόδηση και τα κοσμηματοπωλεία.

Ανοίγουν τη Δευτέρα τα γυμνάσια. Κλειστά όμως παραμένουν τα λύκεια σε όλες τις «κόκκινες» περιοχές.

Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στην Αττική από αύριο, Σάββατο, όπως ανακοίνωσαν ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στη συνέντευξη Τύπου.

Αττική: click away στα καταστήματα, με ραντεβού τα ψώνια


Τα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο στην Αττική, αλλά και στις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές, με την Αττική να διαφοροποιείται ως προς το ωράριο στην απαγόρευση κυκλοφορίας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 - 05:00 στην Αττική

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική θα εξακολουθήσει να είναι από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές, στις οποίες επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, έως τις 5 το πρωί.

Στα σχολεία, από Δευτέρα θα ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση τις «κόκκινες» περιοχές, άρα και την Αττική, όπου θα ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια.
Οι κανόνες που θα ισχύσουν είναι οι ίδιοι, δηλαδή μάσκες σε όλους τους χώρους, αποστάσεις στα διαλείμματα, αντισηπτικά και χωρίς εξωσχολικούς μέσα στο σχολικό χώρο.

ΟΙ «ΚΟΚΚΙΝΕΣ» ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ:

η Βοιωτία, η Δυτική Αττική, η Εύβοια, η Θήρα, η Λέσβος και η Χαλκιδική. Άλλες 10, και συγκεκριμένα οι Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Νότιος Τομέας Αθηνών, Ανατολική Αττική, Αιτωλιακαρνανία, Αρκαδία, Ζάκυνθος, Μαγνησία και Ρέθυμνο βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης.

ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ

Στα καταστήματα, της Αττικής επανέρχεται το click away, με εξαίρεση ένδυση, υπόδηση και κοσμηματοπωλεία, τα οποία θα λειτουργούν με ραντεβού.
Ανοιχτά θα παραμείνουν επίσης τα κομμωτήρια και τα νυχάδικα, ενώ ανοίγουν και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ για όλες τις περιοχές, εκτός από τις «κόκκινες».
Κλειστά θα περαμείνουν στην Αττική


Αναλυτικά η παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα:

  • Στις λεγόμενες «κίτρινες περιοχές» οι αγορά θα λειτουργήσει όπως λειτουργεί και σήμερα. Επιπλέον θα ανοίξουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, φυσικά βάσει όλων των υγειονομικών κανόνων.
  • Στις λεγόμενες «κόκκινες περιοχές», όπως η Αττική, το σύνολο της αγοράς θα λειτουργήσει με τη μέθοδο του click away. Εξαίρεση τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και τα βιβλιοχαρτοπωλεία που θα λειτουργήσουν με click inside, δηλαδή με ραντεβού και παραλαβή εντός του καταστήματος. Κομμωτήρια, καταστήματα μανικιούρ-πεντικιούρ και ΚΤΕΟ θα λειτουργούν επίσης με ραντεβού.


Άδωνις Γεωργιάδης: «θέλουμε να αποφύγουμε τις εικόνες συνωστισμού στους δρόμους».

Ο μόνος τρόπος για να λειτουργεί η αγορά είναι με υγειονομική ασφάλεια, πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας ότι αν δεν τα καταφέρουμε θα υπάρξουν πιο αυστηρά μέτρα. «Χρειαζόμαστε την απόλυτη συνεργασία των πολιτών» επεσήμανε.