Με 37 εκχιονιστικά αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία σε δρόμους της Αθήνας

16/02/2021, 19:07
Με 37 εκχιονιστικά αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία σε δρόμους της Αθήνας

Σε πλήρη επιφυλακή παραμένει ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων καταβάλλοντας προσπάθειες προκειμένου να είναι ανοικτοί και προσβάσιμοι όλοι οι μεγάλοι και βασικοί οδικοί άξονες της πρωτεύουσας. 

Ηδη, εδώ και λίγες ώρες βρίσκεται σσε εξέλξη επιχείρηση με 22 μηχανήματά του Δήμου Αθηναίων (JCB, Bobcat και γκρέιντερ), 13 οχήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του δήμου Λαμιέων και δύο της Περιφέρειας Αττικής. Παράλληλα, 15 ειδικά συνεργεία συνεχίζουν τις ρίψεις αλατιού ώστε να μείνουν ασφαλείς για τους οδηγούς όλοι οι δρόμοι.

Παράλληλα, οι υπηρεσίες καθαριότητας, πολιτικής προστασίας, κοινωνικής πολιτικής και τη δημοτική αστυνομία να καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων και τις επόμενες νυχτερινές ώρες

Προτεραιότητα των επιχειρήσεων του δήμου Αθηναίων αποτελεί, εκτός από την ανεμπόδιστη διέλευση μέσω των κεντρικών δρόμων, η πρόσβαση στα νοσοκομεία της πόλης. Ειδικά συνεργεία έχουν ήδη καθαρίσει τους δρόμους γύρω από τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Λαϊκό», «Ερυθρός Σταυρός», «Ερρίκος Ντυνάν», «Αρεταίειο», «Γεώργιος Γεννηματάς», «ΝΙΜΤΣ», «Παίδων», «Σωτηρία», «Ελπίς», «Άγιος Σάββας», «Αγία Ελένη», «Αλεξάνδρα», «Ιπποκράτειο», «Έλενα», «Παμμακάριστος» και «Λητώ». Παράλληλα, συνεχίζεται ο καθαρισμός σε όλες τις γειτονιές και τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης, όπως πλατείες και πεζόδρομους.

Τρόφιμα και καταφύγιο για τους άστεγους

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επιτόπιες επεμβάσεις των ομάδων «Street Work» που λειτουργούν σε 24ωρη βάση, παρέχοντας στους άστεγους της πόλης τρόφιμα, ζεστά ροφήματα και ρουχισμό, συνοδεύοντας πολλούς από αυτούς τόσο στο Πρότυπο Κέντρο Φιλοξενίας του Δήμου Αθηναίων, όσο και στους τρεις θερμαινόμενους χώρους που έχουν ανοίξει:

  • Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς (Άστρους και Αίμωνος 9, τηλ: 210-5140877)
  • Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας ( Ταϋγέτου 60, τηλ: 210-2011151)
  • Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών (Δαφνομήλη 1, τηλ: 2103637783).

Σε 24ωρη λειτουργία έχει ήδη τεθεί το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (210-5246515), προκειμένου να δέχεται τηλεφωνικές αναφορές από πολίτες για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια. Για τον ίδιο σκοπό λειτουργούν επίσης οι γραμμές 210 5277000 και 1595.

Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για τα αδέσποτα ζώα της πόλης, από τη Διεύθυνση Αστικής Πανίδας του δήμου Αθηναίων, που παρεμβαίνει σε όλα τα σημεία της πόλης κι έχει ενεργοποιήσει τις τηλεφωνικές γραμμές επικοινωνίας, στις οποίες πολίτες κι εθελοντές αναφέρουν περιπτώσεις ανάγκης. Παράλληλα, επικοινωνία για τέτοιες περιπτώσεις πραγματοποιείται και μέσω των social media της «Αστικής Πανίδας».