Νέες συνεργασίες για την IBM με αιχμή τo Hybrid Cloud

08/02/2021, 16:02
Νέες συνεργασίες για την IBM με αιχμή τo Hybrid Cloud

Τους τελευταίους μήνες, η αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών σε παγκόσμιο επίπεδο επιταχύνθηκε, με οργανισμούς και επιχειρήσεις να προχωρούν τάχιστα στα πλάνα ψηφιακού μετασχηματισμού που είχαν καταρτίσει.

Η ΙΒΜ έχει εστιάσει στρατηγικά στο Οpen Hybrid Cloud και το AI προκειμένου να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να προβούν στο ψηφιακό μετασχηματισμό, να βελτιστοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και να προωθήσουν την καινοτομία.

Νέες Συνεργασίες στον τομέα του Hybrid Cloud

H DIA (Decentralised Information Asset), εταιρεία παροχής λύσεων open source στο χρηματοοικονομικό κλάδο, μετέφερε την υποδομή της στο IBM Cloud και αξιοποιεί τις υπηρεσίες IBM Cloud Hyper Protect για την ασφαλή διαχείριση της διαδικασίας παραγωγής, αποθήκευσης, επεξεργασίας και δημοσίευσης των χρηματοοικονομικών δεδομένων. Η λύση IBM Cloud Hyper Protect Services, βασισμένη σε τεχνολογία hybrid cloud έχει σχεδιαστεί για να παρέχει εξελιγμένες δυνατότητες κρυπτογράφησης και συμβάλλει στη διασφάλιση εξαιρετικά ευαίσθητων δεδομένων, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό. Η μεταφορά της υποδομής της DIA σε περιβάλλον που υποστηρίζεται από τις δυνατότητες confidential computing που προσφέρει το IBM Cloud, υλοποιήθηκε με σκοπό την προστασία εφαρμογών και δεδομένων από ενδεχόμενες κακόβουλες, εσωτερικές και εξωτερικές, επιθέσεις.

Η IBM, υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία διάρκειας πέντε ετών με τη Luminor Bank, το τρίτο μεγαλύτερο πιστωτικό οργανισμό στην περιοχή της Εσθονίας και της Βαλτικής. Βάσει της συγκεκριμένης συμφωνίας, με τη μεταφορά της υποδομής ΙΤ του οργανισμού στην πλατφόρμα IBM Cloud for Financial Services, η ΙΒΜ θα υποστηρίξει ενεργά τη διαδικασία επιτάχυνσης του ψηφιακού μετασχηματισμού της τράπεζας, θα αυξήσει τα επίπεδα προστασίας και θα της επιτρέψει να ενισχύσει τις διαδικασίες κανονιστικής συμμόρφωσης. Μέσω της συνεργασίας με την IBM, η Luminor στοχεύει στην επιτάχυνση της υιοθέτησης νέας γενιάς τεχνολογιών και ψηφιακών λύσεων που βρίσκονται σε περιβάλλον hybrid cloud. Σκοπός της τράπεζας είναι να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των επιχειρηματικών της διαδικασιών, να επιτρέψει την ταχύτερη ανάπτυξη εφαρμογών και να αποκτήσει ευελιξία, που συνοδεύεται από αυξημένα επίπεδα ασφάλειας και ανθεκτικότητας.

Τέλος, η IBM συνεργάζεται και με την Telefónica, έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών στον παγκόσμιο κλάδο των Τηλεπικοινωνιών. Σε αυτό το πλαίσιο, οι δυο εταιρείες ανακοίνωσαν πρόσφατα πως η νέα πλατφόρμα παροχής υπηρεσιών cloud της Telefónica, Cloud Garden 2.0, αξιοποιεί ΙΒΜ Hybrid Cloud τεχνολογίες (IBM Cloud Pak) και το OpenShift της RedHat, προκειμένου οι πελάτες της Telefónica, μέσω μιας ασφαλούς και ευέλικτης διαδικασίας, να απλοποιήσουν και να επιταχύνουν τη διαδικασία ανάπτυξης νέων εφαρμογών και λύσεων που κάνουν χρήση της τεχνολογίας 5G, είτε on premise είτε στο cloud.