Space Hellas: Εξαγόρασε το 32,49% της Epsilon SingularLogic

01/07/2021, 12:02
Space Hellas: Εξαγόρασε το 32,49% της Epsilon SingularLogic

Η Space Hellas, στις 29-6-2021, αγόρασε από την εταιρεία EpsilonNet 3.247.000 κοινές ονομαστικές μετοχές εκδόσεως της εταιρείας «Epsilon SingularLogic AE» και ονομαστικής αξίας 1,00 ευρώ εκάστης, έναντι τιμήματος 1,00 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή συνολικά 3.247.000 ευρώ, το οποίο και καταβλήθηκε ολοσχερώς.

Με την αγοραπωλησία αυτή, η οποία γίνεται σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της απόσχισης από την EpsilonNet του κλάδου των εμπορικολογιστικών εφαρμογών για επιχειρήσεις και ERP που έχουν αναπτυχθεί με τη χρήση της πλατφόρμας Pylon, η Space Hellas αποκτά το 32,49% της Epsilon SingularLogic AE καθώς σύμφωνα με τη σχετική αποτίμηση, η αξία του κλάδου ο οποίος αποσχίστηκε ανέρχεται σε 10 εκ ευρώ.

Σημειώνεται ότι η ανωτέρω αγοραπωλησία γίνεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της Space Hellas και της EpsilonNet για την SingularLogic.

Η ολοκλήρωση του στρατηγικού σχεδιασμού για την Epsilon SingularLogic, η οποία και έχει συσταθεί από την EpsilonNet και την Space Hellas θα πραγματοποιηθεί με τη διάσπαση κλάδου ιδιοπαραγόμενου λογισμικού της SingularLogic. Μετά από την ολοκλήρωση της διάσπασης, το τελικό ποσοστό της Space Hellas στην Epsilon SingularLogic θα διαμορφωθεί σε 39,97%.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη συναλλαγή αποτελεί άλλο ένα βήμα που αποδεικνύει έμπρακτα, την ισχυρή συνεργασία των δύο Ομίλων (Space Hellas και EpsilonNet) και αποτελεί ορόσημο στην πορεία για τη δημιουργία ενός πολύ μεγαλύτερου επιχειρηματικού σχήματος στο χώρο της Πληροφορικής στην Ελλάδα.