Intracom: Στα €220 εκατ. οι ενοποιημένες πωλήσεις το α' εξάμηνο

30/09/2021, 13:10
Intracom: Στα €220 εκατ. οι ενοποιημένες πωλήσεις το α' εξάμηνο

Ενοποιημένες πωλήσεις σε 220 εκατ. ευρώ παρουσίασε η Intracom το α' εξάμηνο του 2021 έναντι 216,6 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2020, ενώ η λειτουργική κερδοφορία EBITDA του Ομίλου διαμορφώθηκε στα 2,2 εκατ. ευρώ έναντι 12,6 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το αποτέλεσμα προ φόρων διαμορφώθηκε σε -14,0 εκατ. ευρώ έναντι -2,3 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2020, ενώ το αποτέλεσμα μετά φόρων διαμορφώθηκε σε -16,1 εκατ. ευρώ από -3,5 εκατ. ευρώ.

Το πρώτο εξάμηνο του 2021, το λειτουργικό αποτέλεσμα του Ομίλου συνεχίζει να δέχεται πίεση που προέρχεται κυρίως από την επίδραση της πανδημίας στην κατασκευαστική του δραστηριότητα μέσω της Intrakat αλλά και από την Intradevelopment.

Οι καθυστερήσεις στη έναρξη νέων έργων, καθώς και η γενικευμένη αύξηση του κόστους παραγωγής, μεταθέτουν χρονικά την ανάκαμψη των μεγεθών και την ανάκτηση όποιας απώλειας. Η κερδοφορία του τεχνολογικού τομέα του Ομίλου, μέσω της Intrasoft International και της IDE, απορροφά μέρος της επίδρασης των κατασκευών.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα για το Η12021, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Intracom, Δημήτρης Κλώνης ανέφερε: «Τα οικονομικά μεγέθη του εξαμήνου σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν τη δυναμική των εταιριών του Ομίλου Intracom. Εργαζόμαστε συστηματικά διαμορφώνοντας τις συνθήκες που θα εντάξουν τον Όμιλο Intracom ανάμεσα στους δυναμικότερους της επόμενης ημέρας. Αν κάτι έχουμε αποδείξει στην μακρόχρονη πορεία μας είναι η ανθεκτικότητα στις αντιξοότητες και η προσαρμοστικότητα στα πιο σύγχρονα επιχειρηματικά δεδομένα».