Ναυπηγεία Ελευσίνας: Έγινε η τελετή υποδοχής του πρώτου πλοίου της νέας εποχής

25/11/2022, 19:10
Ναυπηγεία Ελευσίνας: Έγινε η τελετή υποδοχής του πρώτου πλοίου της νέας εποχής

Το «παρών» έδωσαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης ο εφοπλιστής Πέτρος Παππάς, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΝΕΧ, Πάνος Ξενοκώστας και οι εργαζόμενοι

Η «νέα εποχή» για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας ξεκίνησε και τυπικά σήμερα. Η τελετή υποδοχής του πρώτου πλοίου, το φορτηγό supramax, Star Cleo το οποίο ανήκει στην εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά Star Bulk έγινε το πρωί.

Το «παρών» έδωσαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης ο εφοπλιστής Πέτρος Παππάς ο οποίος ηγείται της Star Bulk, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΝΕΧ, Πάνος Ξενοκώστας και οι εργαζόμενοι.

Ο Πέτρος Παππάς διευθύνων σύμβουλος της Star Bulk ανέφερε: «Θέλω να συγχαρώ πρώτα την κυβέρνηση και ειδικότερα τον κύριο Γεωργιάδη και τον κ. Παπαθανάση διότι χωρίς την αμέριστη βοήθειά τους αυτό το εγχείρημα δεν θα επρόκειτο ποτέ να ευοδωθεί. Δεύτερον θέλω να ευχαριστήσω, τον φίλο μου τον κύριο Ξενοκώστα ο οποίος αποφάσισε πριν από 3-4 χρόνια να φύγει από την Αμερική και να έρθει στην Ελλάδα έχοντας ένα όραμα το οποίο ήταν παρά πολύ δύσκολο να επιτύχει όμως τελικά το πέτυχε εις διπλούν Πρώτα στη Σύρο και τώρα στην Ελευσίνα που είναι ακόμα μεγαλύτερο εγχείρημα και πολύ μεγαλύτερη επιτυχία. Τρίτον θέλω να αναφερθώ στους εργαζόμενους.

Χωρίς τη βοήθεια των εργαζομένων δεν επρόκειτο να γίνει τίποτα όπως και χωρίς τη βοήθειά τους στο μέλλον. Και θέλω να τους συγχαρώ και να τους ευχαριστήσω γιατί δίνουν τη δυνατότητα στην ελληνική πλοιοκτησία, στους πλοιοκτήτες να επισκευάζουμε επιτέλους τα πλοία μας στην Ελλάδα να αφήνουμε τα χρήματά μας εδώ και να μην αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε στις γείτονες χώρες και να τα αφήνουμε εκεί πέρα. Και εύχομαι καλή επιτυχία στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Θα είμαστε πάντα δίπλα σας».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΝΕΧ, Πάνος Ξενοκώστας δήλωσε:

«Οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας, ζήτησαν την αρωγή και συνδρομή μας για μια δοκιμαστική ενδιάμεση περίοδο λειτουργίας προς οικονομική στήριξη τους και άμεσες επιβαλλόμενες παρεμβάσεις σε κρίσιμες υποδομές απαξιωμένες για δεκαετίες.

Ο Όμιλος ΟΝΕΧ, με μεγάλη υπερηφάνεια αποφάσισε να συμβάλει με κάθε μέσο, δυνατότητα και δυνάμεις στο υγιές , ειλικρινές και κατοχυρωμένα συνταγματικά δικαίωμα κάθε εργαζομένου να διεκδικεί αληθινή εργασία και καλυτέρευση της ζωής του και της οικογένειας του μέσω αυτής» και προσέθεσε:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους πρωτοπόρους Έλληνες εφοπλιστές που μας εμπιστεύονται από την επανέναρξη του Νεώριου μέχρι σήμερα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, τον ΥΠΑΝ κ. Γεωργιάδη, τον αναπληρωτή ΥΠΑΝ κ. Παπαθανάση και να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον πολύ μεγάλο Έλληνα εφοπλιστή και όμορφο άνθρωπο, τον κύριο Πέτρο Παππά, που έκανε την αρχή σήμερα στα ναυπηγεία Ελευσίνας, πρώτος ανάμεσα σε πρώτους στον κύκλο των Ελλήνων εφοπλιστών μας. Τα δάκρυα των εργαζομένων στην έλευση του πρώτου πλοίου στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων μετά από 5 χρόνια, μας γεμίζει έμπνευση για δημιουργία και προσπέλαση όλων των προκλήσεων ενός τόσο πολύπλοκου εθνικού εγχειρήματος».