Intracom: Επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ – Σ. Κόκκαλης: Ευκαιρίες στην Ελλάδα και νέες αγορές

17/06/2023, 20:16
Intracom: Επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ – Σ. Κόκκαλης: Ευκαιρίες στην Ελλάδα και νέες αγορές

Ο πρόεδρος του Ομίλου Σωκράτης Κόκκαλης αναφέρθηκε στις επενδυτικές ευκαιρίες σε Ελλάδα και νέες αγορές του εξωτερικού

Στα 500 εκατ. ευρώ ανέρχεται η επενδυτική δυναμική της Intracom Συμμετοχών μετά τον μετασχηματισμό της, όπως προέκυψε από τη γενική συνέλευση των μετόχων.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Σωκράτης Κόκκαλης αναφέρθηκε στις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα αλλά και το άνοιγμα σε νέες αγορές του εξωτερικού.

«Η μόνη μας δραστηριότητα είναι στον κλάδο των επενδύσεων, σε διάφορες εταιρείες σε Ελλάδα ή το εξωτερικό, τις οποίες αξιολογούμε ανάλογα με τη πιθανή απόδοσή τους. Στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες επενδύσεων στην Ελλάδα, με πιο ασφαλείς τα ακίνητα, για αυτό και ιδρύσαμε την θυγατρική μας Intracom Properties. Η πώληση της Defense σε ισραηλινά κεφάλαια και η συμμετοχή τους στην Aviation δημιουργούν μεγάλες προοπτικές. Η συμμετοχή των Ισραηλινών είναι πολύ σημαντική και η πρώτη εκτός Ισραήλ», τόνισε. Σε ερώτηση για την προοπτική απόκτησης από την Intracom Holdings ποσοστού στην Intralot η απάντηση του ήταν καταφατική.

«Ελπίζουμε να κάνουμε καλές επιλογές και κάθε χρόνο η εταιρεία να λαμβάνει σημαντικά μερίσματα. Η ελληνική αγορά έχει προοπτικές αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί το διεθνές περιβάλλον είναι αντιμέτωπο με αναταράξεις. Νομίζω πως πήραμε καλές αποφάσεις», τόνισε και συμπλήρωσε: «Έκλεισa 50 χρόνια εργαζόμενος στις εταiρείες του ομίλου. Έχω κάποιες δυνάμεις ακόμη και κάποιες σκέψεις, κυρίως όμως θέλουμε να επιλέξουμε νέα παιδιά για να μπορέσουν να συνεχίσουν το έργο που ξεκίνησε η Intracom».