Οι δηλώσεις των κομμάτων για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

09/03/2021, 21:47
Οι δηλώσεις των κομμάτων για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Καταδικάζουν τα πολιτικά κόμματα τον τραυματισμό του αστυνομικού από κουκουλοφόρους, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μετά τη λήξη της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στη Νέα Σμύρνη. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με ανακοίνωση του, καταδικάζει "απερίφραστα όσους επέλεξαν με πράξεις βίας να αμαυρώσουν μια ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων κατοίκων, μαθητών εργαζομένων και καταστηματαρχών της Νέας Σμύρνης".

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση σε άνδρα της ελληνικής αστυνομίας", αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και προσθέτει: "Η βία δεν απαντιέται με βία. Η βία μόνο δικαιώνει τη βία."

«Η μεγαλειώδης συγκέντρωση σωματείων, συλλόγων εργαζομένων, μαζικών φορέων, αλλά και χιλιάδων κατοίκων σήμερα στη Νέα Σμύρνη ενάντια στην απρόκλητη αστυνομική βία δεν αμαυρώνεται από τα επεισόδια που έστησαν κυβέρνηση, άλλοι ύποπτοι μηχανισμοί με τη συνδρομή κάποιων προβοκατόρικων στοιχείων, ενάντια στη μεγάλη κινητοποίηση του λαού της Αθήνας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Και συνεχίζει: «Ο απαράδεκτος τραυματισμός του αστυνομικού και όσα εκτυλίσσονται σήμερα στη Νέα Σμύρνη σε καμιά περίπτωση δεν αθωώνουν την κυβέρνηση της ΝΔ από τις ευθύνες που έχει για το κλίμα αστυνομοκρατίας που συνεχίζει να επιβάλλει».