Άδ. Γεωργιάδης: Εάν χρειαστεί θα ληφθούν κι άλλα μέτρα

17/11/2021, 12:02
Άδ. Γεωργιάδης: Εάν χρειαστεί θα ληφθούν κι άλλα μέτρα

Για την λήψη επιπλέον μέτρων εφόσον χρειαστεί έκανε λόγω σήμερα σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Antenna ο Υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιβάλει νέο lockdown. 

Ακόμη, σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση παρουσιάζει σημάδια χαλάρωσης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και δεν υιοθετεί πλέον τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι οι ειδικοί προτείνουν μέτρα που άπτονται της υγειονομικής αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να παίρνει μέτρα και αποφάσεις συνυπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους και βεβαίως κι αυτήν της Οικονομίας.

Ο υπουργός τόνισε, ακόμη, ότι η μεγάλη διαφορά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πριν ένα χρόνο, είναι ότι τώρα υπάρχει εμβόλιο και πλέον «δεν μπορεί να σταματήσει η ζωή όλων γιατί κάποιοι επέλεξαν να μην εμβολιαστούν».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να ισχύσουν μέτρα για τους ανεμβολίαστους και για την είσοδο τους στα σούπερ μάρκετ, είπε ότι ναι είναι κάτι που εξετάζεται, αλλά εκ των πραγμάτων είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί.