Space Hellas: Νέα επένδυση στο Internet of Things

01/12/2021, 21:13
Space Hellas: Νέα επένδυση στο Internet of Things

Νέα επένδυση στον χώρο του Ιnternet οf Things (IoT) ανακοίνωσε η Space Hellas, η οποία προέβη στην εξαγορά του 100% της SenseOne Technologies, εταιρείας που δραστηριοποιείται στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων ΙοΤ.

Το deal, το οποίο ανήλθε συνολικά στις 954.000 ευρώ, ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις, η πρώτη με την εξαγορά του 49% που κατείχαν οι Γ. Θεοδωρόπουλος – Π. Τζωρτζάκης και η δεύτερη με την εξαγορά του 51% από τη SingularLogic.

Η συμφωνία αποσκοπεί τόσο στην ενίσχυση της προϊοντικής γκάμας της Space Hellas, όσο και στην τοποθέτηση της εταιρείας με τη δική της πλατφόρμα ΙοΤ.

H SenseOne δραστηριοποιείται από το 2013 στον τομέα, προσφέροντας τεχνολογικές λύσεις, οι οποίες έχουν αναγνωριστεί και έχουν βραβευτεί τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος

Η εταιρεία σχεδιάζει και υλοποιεί έργα Internet οf Things διαφόρων επιπέδων, καλύπτοντας την ανάγκη της αγοράς για μία ολιστική εικόνα μέσω της διαλειτουργικότητας συσκευών, αισθητήρων και μεθόδων -εικόνα που παρέχεται από την πρωτοποριακή της πλατφόρμα.

Η πλατφόρμα «SenseOne IoT Platform» συλλέγει δεδομένα από συστήματα διαφορετικών τεχνολογιών, τα ενοποιεί και τα παρουσιάζει με ένα ενιαίο και ξεκάθαρο μοντέλο, παρέχοντας πληροφόρηση για τη λήψη στοχευμένων αποφάσεων.

Με αυτόν τον τρόπο συμβάλλει στη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης πόρων, στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της παραγωγικότητας και στη βελτίωση της αποδοτικότητας με βιώσιμο τρόπο.

Η υπάρχουσα πελατειακή βάση της SenseOne περιλαμβάνει τράπεζες, μεγάλες επιχειρήσεις, βιομηχανικές μονάδες, νοσοκομεία, σχολεία και πανεπιστήμια, καθώς και δήμους.

Η Space Hellas μέσω της SenseOne θα αξιοποιήσει την δυναμική της πλατφόρμας αλλά και τη συσσωρευμένη τεχνογνωσία της θυγατρικής της για την υλοποίηση «έξυπνων έργων» (Intelligent IoT projects).