Χ.Α: Η στήριξη από τράπεζες και ενέργεια περιόρισαν σε 0,13% τις απώλειες

06/05/2021, 18:04
Χ.Α: Η στήριξη από τράπεζες και ενέργεια περιόρισαν σε 0,13% τις απώλειες

Στις 910,21 μονάδες έκλεισε σήμερα, Πέμπτη, ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά 0,13% πιό κάτω από το κλείσιμο της Τετάρτης. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε 96,17 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,06%, στις 2.215,65 μονάδες, ενώ ο Mid Cap κατέγραψε σημαντικές απώλειες 1,15% κλείνοντας στις 1.334,88 μονάδες. Ο δείκτης των τραπεζών έκλεισε με κέρδη 2,87% στις 635,72 μονάδες.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, η Πειραιώς κατέγραψε απώλειες12%, με τις Φουρλής, Λάμδα και ΔΕΗ να ακολουθούν με πτώση που ξεπέρασε το 3%. Άνω του -2% έκλεισαν οι ΑΔΜΗΕ, Aegean και ΟΠΑΠ και άνω του -1% οι Titan, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, Coca Cola, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ και ΕΥΔΑΠ.

Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo και ΟΛΠ, ενώ ο Μυτιληναίος έκλεισε χωρίς μεταβολή. Στον αντίποδα, άνω του 1% ήταν τα κέρδη σε ΟΤΕ, ΕΧΑΕ και Motor Oil, με την Alpha bank και την Εθνική να ολοκληρώνουν στο +2,12% και +2,98% αντίστοιχα. Κέρδη 3,85% για την Eurobank, με τα Ελληνικά Πετρέλαια να κλείνουν στο +5,44%.

Βασικό χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν η έλλειψη κατεύθυνσης, καθώς η αγορά ενώ είχε την τάση να κινηθεί ψηλότερα, δέχθηκε πιέσεις από συγκεκριμένες μετοχές. Η πτώση μετριάσθηκε τελικά από την στήριξη που προσέφεραν οι ανοδικές κινήσεις του κλάδου των τραπεζών και της ενέργειας.

Η αγορά αναμένει την αυριανή είσοδο των νέων μετοχών της Πειραιώς που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Σε ότι αφορά την Attica Bank βρέθηκε στο αρνητικό επίκεντρο της συνεδρίασης, καθώς τέθηκε εκ νέου σε αναστολή διαπραγμάτευσης λόγω μη επαρκούς ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού για τον ισολογισμό του 2020.

Η αγορά υποδέχθηκε, ακόμα, θετικά τις αλλαγές στον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων που θα διαφοροποιούν τον τρόπο λειτουργίας.