Ακόμα 600 ειδικοί φρουροί στα ΑΤ της Αττικής από 20 Ιανουαρίου

09/01/2023, 13:57
Ακόμα 600 ειδικοί φρουροί στα ΑΤ της Αττικής από 20 Ιανουαρίου

O υπουργός Προστασίας ανέφερε ότι η κατανομή θα γίνει με βάση τα κενά σε οργανικές θέσεις, καθώς και πού υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, είπε σήμερα ότι από τις 20 Ιανουάριου 600 νέοι ειδικοί φρουροί θα κατευθυνθούν στο σύνολο των αστυνομικών τμημάτων του Λεκανοπέδιου της Αττικής για καθημερινές περιπολίες και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος η κατανομή θα γίνει με βάση τα κενά σε οργανικές θέσεις, καθώς και πού υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες.

Αναφερόμενος στον Έβρο, τόνισε ότι τις πρώτες 9 ημέρες του Ιανουάριου 2.000 παράνομοι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα.

Πρόσθεσε ότι η ελληνική αστυνομία συνέλαβε 25 διακινητές αυτή την βδομάδα. Επανέλαβε ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να κατασκευαστεί φράχτης σε όλο το μήκος του Έβρου. Τόνισε ότι προχωρά άμεσα η κατασκευή 35 χιλιομέτρων στο κεντρικό σημείο, με προϋπολογισμό 100 εκ. ευρώ.

Δήλωσε ότι μέσα στο επόμενο διήμερο θα έρθει η κοινή υπουργική απόφαση για την χρηματοδότηση του έργου. «Στόχος είναι να συνεχίσουμε και στα υπόλοιπα 100 χιλιόμετρα» ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.