Χ. Μεγάλου: Ο Γ. Κωστόπουλος ταυτίστηκε με την ανάπτυξη του τραπεζικού συστήματος

10/03/2021, 14:30
Χ. Μεγάλου: Ο Γ. Κωστόπουλος ταυτίστηκε με την ανάπτυξη του τραπεζικού συστήματος

"Ο Γιάννης Κωστόπουλος, μέσα από την μακρά διαδρομή του στο οικονομικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι, πάντα με ανοιχτό και καινοτόμο πνεύμα, συνέπεια λόγων και έργων, βαθύ αίσθημα ευθύνης και συνετές επιλογές, ταυτίστηκε με την ανάπτυξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος".

«Πρωταγωνίστησε στις εξελίξεις και έπαιξε ενεργό ρόλο στην προσπάθεια της χώρας για εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου για τον εκλιπόντα επίτιμο πρόεδρο της Alpha Bank Γιάννη Κωστόπουλο.

«Με αγάπη και πίστη στις δυνατότητες της χώρας και των ανθρώπων της, με το βλέμμα πάντα στραμμένο στο μέλλον, ο Γιάννης Κωστόπουλος ήταν ενεργά παρών σε όλες τις δημιουργικές αλλά και δύσκολες στιγμές και κατέστησε τον μεγάλο τραπεζικό όμιλο που έχτισε, πρότυπο επιχειρηματικής δραστηριότητας και φορέα μιας σύγχρονης επιχειρηματικής και τραπεζικής κουλτούρας θεμελιωμένης σε ισχυρές αξίες που μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν», προσθέτει.

Και καταλήγει στο μήνυμά του ο κ. Μεγάλου: «Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα έναν μεγάλο Έλληνα. Τον «πατριάρχη» του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, Γιάννη Κωστόπουλο, τον οραματιστή, τον πρωτοπόρο, τον καπετάνιο, τον άνθρωπο, που έχει αφήσει τις τελευταίες δεκαετίες ανεξίτηλο αποτύπωμα και παρακαταθήκη ήθους, έμπνευσης και δημιουργικότητας στην οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική ιστορία της χώρας».