Οι πιο επικίνδυνες αιρέσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας

28/11/2019, 18:49
1111

Ως θρησκεία ορίζεται κάθε πολιτιστικό σύστημα σχεδιασμένων ηθών, συμπεριφορών, απόψεων και καθημερινών πρακτικών και σηματοδοτούν τον σεβασμό, τον ιερό φόβο και την αφοσίωση του ανθρώπου προς ένα υπέρτατο ον. Δεν υπάρχει συμφωνημένος ορισμός για το τι συνιστά θρησκεία. Τι γίνεται, λοιπόν, όταν κάποια άτομα, βασισμένα στις ήδη υπάρχουσες θρησκείες, δημιουργούν τις δικές τους θεωρίες πίστης, τις λεγόμενες αιρέσεις; Και το σημαντικότερο, τι γίνεται όταν αυτά τα άτομα ξεφεύγουν από τον έλεγχο και από αιρετικοί μετατρέπονται σε δολοφόνοι; Ακολουθούν έξι παραδείγματα από τις πιο βάρβαρες αιρέσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας: 

The Ant Hill Kids

O Ρος Θεριό (1947-2011) δημιούργησε τη δική του αίρεση στο Οντάριο του Καναδά μεταξύ 1977 και 1989, ασκώντας τον απόλυτο έλεγχο πάνω σε δώδεκα ενήλικες και τουλάχιστον 26 παιδιά, τα περισσότερα από τα οποία ήταν δικά του. Τα είχε κάνει με τις εννιά ερωμένες του. Προτού εκδιωχτεί από τους Αντβεντιστές της Έβδομης Ημέρας (παγκόσμια Χριστιανική Εκκλησία που προέρχεται από τον Προτεσταντικό χώρο), ο Θεριό είχε πείσει ορισμένα άτομα να τον ακολουθήσουν, οργανώνοντας σεμινάρια αποτοξίνωσης από το κάπινισμα ή το ποτό. Τα σεμινάρια, όμως, εξελίχθηκαν σε κάτι πιο ακραίο. Για την ακρίβεια, κατάφερε να πείσει αρκετούς από αυτούς να σταματήσουν τη δουλειά τους, να αφήσουν τις οικογένειές τους και να ζήσουν μαζί του στην έρημο, επειδή ο κόσμος θα καταστρεφόταν το 1979. Οι απαιτήσεις του, όμως, έγιναν μεγαλύτερες, σε τέτοιο σημείο που τους προειδοποίησε ότι αν αλλάξουν γνώμη και φύγουν από την έρημο, θα τους κόψει τα πόδια με αλυσοπρίονο. Μπορεί να μην κατάφερε να προβλέψει το τέλος του κόσμου, ωστόσο κατάφερε να γίνει ένας σαδιστής ηγέτης που απαιτούσε απόλυτη πίστη στο πρόσωπό του και τιμωρούσε όσους τον αμφισβητούσαν. Κρεμούσε τα παιδιά στα δέντρα, ανάγκαζε τους οπαδούς του να τρώνε τα περιττώματά τους, τους κακοποιούσε και τους εξευτέλιζε. Για παράδειγμα, αρνούμενος τη χρησιμότητα της ιατρικής επιστήμης, προσπάθησε να κάνει ο ίδιος το χειρουργείο μιας γυναίκας (χωρίς αναισθησία). Το αποτέλεσμα ήταν να πεθάνει. Συνολικά σκότωσε τρεις από το ποίμνιό του, ανάμεσά τους κι ένα παιδί μετά από επέμβαση περιτομής. Το σωτήριο έτος για τους αιχμάλωτους οπαδούς του ήταν το 1989, όταν η Γκαμπριέλ Λαβαγιέ, κατάφερε να δραπετεύσει μετά από τη βίαιη κακομεταχείρισή της, ειδοποιώντας τις αρχές. Ο Θεριό καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Το 2011 σκοτώθηκε από τον συγκρατούμενό του. Ακόμα, όμως, υπάρχουν άνθρωποι που τηρούν τα όσα «δίδαξε».

Διαβάστε για ακόμη 5 αιρέσεις εδώ:


https://theface.gr/%ce%bf%ce%b9-%cf%80%ce%b9%ce%bf-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%ad%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf/