Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Άνοδος εν αναμονή οικονομικής ανάκαμψης - Νέο υψηλό για τον DAX 30

30/03/2021, 20:12
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Άνοδος εν αναμονή οικονομικής ανάκαμψης - Νέο υψηλό για τον DAX 30

Ανοδικά έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, λόγω των εκτιμήσεων ότι στους επόμενους μήνες με την αύξηση των εμβολιασμών θα αρχίσει η περίοδος της οικονομικής ανάκαμψης. Αρκετές αγορές, μάλιστα, βρέθηκαν και σε ιστορικά υψηλά.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,7% και έκλεισε στις 430,65 μονάδες και απέχει λιγότερο από 1% από το υψηλό που είχε σημειώσει πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.

Οι τραπεζικές μετοχές κατέγραψαν άνοδο 2,7%, μετά την υποχώρηση τους κατά 1% τη Δευτέρα λογω της υπόθεσηςτης Archegos, κερδίζοντας ώθηση από την άνοδο των αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα σε ΗΠΑ και Ευρώπη, εν μέσω ελπίδων για ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη και πληθωρισμό τους επόμενους μήνες.

Η ελβετική Credit Suisse υποχώρησε 3,1%, στον απόηχο της προειδοποίησης για "σημαντικές και ουσιώδεις" ζημιές μετά την αποτυχία ενός μεγάλου fund, το οποίο πηγές προσδιόρισαν ως το Archegos Capital, να καλύψει τα margin calls.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX 30 σημείωσε άνοδο 1,3% και έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό στις 15.008,61 μονάδες. Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 κέρδισε 1,2% στις 6.088,04 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,5% στις 6.772,12 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε κέρδη 0,9%, ενώ ο δείκτης IBEX 35 του χρηματιστηρίου της Μαδρίτης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,2%.

Στις μακροοικονομικές ειδήσεις της ημέρας, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία ενισχύθηκε τον Μάρτιο παρά τους νέους περιορισμούς για την ανάσχεση των μολύνσεων του κορονοϊού σε μεγάλες περιοχές της χώρας.